Schroot & Metalen

Onze hoofdactiviteit is het inzamelen en recyclen van schroot, metalen en cv-ketels. Maar wij doen meer!

Heeft u oud ijzer of andere metalen waar u graag vanaf wilt? Wij komen het bij u aan huis of bedrijf ophalen, dit is geheel kostenloos vanaf 100+ kg Voor grote partijen metalen kunnen wij zelfs een goede vergoeding geven! Heeft u vaker metaal dan kunnen wij ook een kleine contrecyclingainerbak of stapelbak bij u neerzetten en deze op afspraak (bijv. één keer per week of per maand) komen legen. Bij grote partijen kan in overleg een grote containerbak geplaats worden.

Wij nemen in:
Alles wat van ijzer staal of metaal is. Oude fietsen, radiotoren en cv ketels, ijzeren kasten, bureaus, tafels, stoelen, koper, lood, zink, roestvrijstaal, aluminium, messing, brons, electromotors, enz. (Wij nemen geen koelkasten, witgoed en electronica aan) 

Bedrijven: 
Voor bedrijven kunnen wij een goede service bieden voor het afvoeren van uw metaal afval. Wij kunnen zowel grote als kleine container bakken plaatsen en deze legen waneer het nodig is. Ook kopen wij partijen metalen op bij bedrijven of op locatie. Wij kunnen de metalen gemixt kopen, of de metalen voor u sorteren wegen en per kg uitbetalen. U ontvangt hier dan een inkoopnota van met de gewichten en prijs per kg erbij vermeld. Dit doen wij voor veel bedrijven die zelf geen tijd hebben om zich bezig te houden met het afvoeren en scheiden van diverse metalen.

Heeft u verder nog vragen over onze diensten voor het ophalen van oud ijzer en metalen neem dan contact op.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
GSM:  +31612516489

 

Edelmetalen

Ook kopen wij edelmetalen in zoals goud zilver en platina, door onze kennis van goud zilver en platina kunnen wij deze testen met zoutpeterzuur en hierdoor het gehalte of karaats bepalen. 
Wij kunnen uw oude sieraden, horloges en munten taxeren op de edelmetaalwaarde (verkoopwaarde). Eerst kijken wij om welk edelmetaal het gaat. Daarna toetsen wij het edelmetaal en hierdoor kunnen wij het gehalte bepalen, dit word gedaan omdat er zeer veel verschillende gehalten van goud en zilver bestaan. Denkt u hierbij aan de meest voorkomende goud gehaltes 8 karaats goud (33,3%) 14 karaats (58,5%) 

18 karaats (75,0%) en zuiver goud 24 karaats (99,9%). Bij zilver bijvoorbeeld 3e gehalte (80,00%) 2e gehalte (83,5%) en 1e gehalte (92,5%) .

Doordat er veel verschillende gehaltes bestaan. En de zuiverheid van de edelmetalen veel verschilt heeft elk karaat (gehalte) zijn eigen waarde (dagprijs). nadat wij dit hebben vastgesteld, kunnen wij u een passende prijs bieden.

 Hierna wegen wij de edelmetalen en krijgt u het per gram uitbetaald. U mag bij ons altijd meekijken op de weegschaal en bent niet verplicht het aan ons te verkopen, dit is dus geheel vrijblijvend. Voor vragen neem gerust even contact op.

 

Duurzaamheid

Belangrijke drijfveren van P. Koerntjes Metaalrecycling zijn: Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorg voor het leefmileu.
Met milieuvriendelijke en CO2-besparende recycling-oplossingen dragen wij bij aan het duurzaam ondernemen van onze klanten. zo dragen wij samen bij aan duurzaam grondstoffen beheer en een schoner milieu.

P. Koerntjes Metaalrecycling streeft ernaar met diverse technieken op een schone manier materialen te scheiden en te verwerken om de maximale terugwinning van metalen te krijgen. Dat doen wij met respect voor mens en milieu, zonder onze commerciële doelstellingen uit het oog te verliezen.

Korte spruit 39,
6942 ZH Didam,
Gelderland,
Nederland

Email: info@pkoerntjes.nl
Telefoon: +31 612516489 (klik voor directe verbinding)